Friday, February 8, 2013

secebis kenangan


semalam penghabis cerita sedih hujung nyawa..dalam banyak banyak babak tu,yang paling sedih time ikram tu,berdoa..klu tengah layan sorang sorang tu,comfrim leleh jugak rasanya...nampak ikhlas dia mendoakan walaupun perit yang terpaksa dia telan bila tengok orang yang dia sayang kan..

sebenarnya bila tengok babak tu,teringat something..benda yg berlaku tidak berapa lama dahulu.ya,mungkin semua itu dah lepas,cuma masih dalam kenangan..like people said, people change,but memories dont..

saat ini aku terkenangkan tentang hadiah hari lahir..bagaimana aku kuatkan hati melakukan semua itu.
pada sesetengah orang akan mengatakan,kenapa nak beri kat dia ,sedangkan semua tu dah xde kaitan lagi..ya aku tahu.memang ..hm..tiada kaitan lg..tp satu benda yang aku percaya, papepun yang aku nak bagi,nak beri,nak lakukan yang ak dah niat awal2 lagi buat untuk dia,akan aku buat even dah jadi mcm ni..bagi aku,tak pelah, ikhlas aku buat semua ni untuk dia.mmg dr awal aku nak beri hadiah itu even its a just a simple present for him..pada mulanya,dalm pkiran,dapat bagi presnt tu face to face after ak dh masuk dgree.tp naseb tak menyebelahi diri ak..jadi aku terus buat keputusan untuk membuat kiriman beralamat kan rumah nyaa..

pada malam itu,aku siapkan 5 helaian ,bertuliskan tangann.menulis segala yang tersirat dalam hati..ku selitkan di dalam satu surat berwarna merah..orang kate,merah tu ada mksd yg tersendiri kan..huhu.
persiapan segala gifts tu,ku lipat rapi,ku selitkan surat diatas lipatan,ku susun dengan rapi supaya tidak berselerak..ku pandang tepat terhadap frame tu..macam2 juga yang terlintas..sedih sangat sampai dah tak mampu nak cakap.baca surat itu untuk kali terakhir,everything yang berada dalam kotak.sengaja ku pilih kotak berwarna dark blue kerana dia is a airforce guy,which related to blue color..its most related to him..ada juga satu key chain soldier.untuk dia.setiap kali tgk,mesti teringat dia.sje bagi key chain tu..suke,then give him that. a sweet for him...n,satu ukiran nama dia n aku..ya,both of us punye nama..dengan harapan,dia simpan baik semuanya nanti ..

pelan pelan ak gigihkan jugak balut hadiah tu,air mata ni,dah tak terkira berapa liter turun sambil membalut present.sebak ,sebab macam2 kan terpikir..segala kenangan dengan dia...seolah itu yang terakhir..cepat aku decide balut hadiah dlm bilik,punya xnak rumate tahu mcm keadaan ak..then tibe dua shbt ku,dekyah n ieka masuk bilik..doshh..tak tahn tgk ak mcm tu,dorg peluk ak dr blkg,suh kuat semangat semua..then,dorg pn menitis air mata tgk ak..ya ALLAH,rse bersalah dkt dorg,sush kn dorg tgk keadaan ak yg teruk mcm tu..ak xtw nk wt cmne,..xnk dorg risau tntg ak.mybe berkali ak ckp ak ok,tp air mata tetap jugak mengalir smbil balut hadiah tu..selapis selapis ak balut,sampai sebak,mata pun tak tahan,tp xpelah,bagi aku,biarla ia mengalir,selagi ak taw,ini aku buat ikhlas utk dia..harapan aku,semoga dia suka walaupn sikit perasaaan suka itu..hmm..
setelah selesai,ak letak baik2 atas meja,dengan harapan,ak dapat pos esok,dan gift ni selamat sampai..
lepas class,terus minta tolong ieka,pergi ke jusco,untuk pos brg ni..sampai kat kaunter,depan brother tu,siap ckp " bang,tolong taw jangan kasi pecah benda dalam ni.then abg tu tnya " ada apa dalam ni?" ak "ade framee" abg tu " owh selalu xde la pecahh " me "comfrim ke ni.jgn pecah taw.sy nk bnde ni smpi dengan baik tw nanti" abg tu " insyaALLAH xde pape,xpe nanti abg tmpal stiker yg fragile tu " me : " klu tmpal tu,cmfrim ea xde pape pecah ke dlm ni"  seyes sgt risau..then abg tu kate,insyaALLAH xde pape.. me "alhamdllilah legaa..dlm hati,semoga bnde sampai dengan baikk " ..punya risau..seyees,ni la first time post barang,bg ak,bnde pntg sgt..nk jumpe bg depan2,hanya ALLAH je tw,adekah berkesempatan semua tu ak nak rasa..thanks sgt2 pada ieka n dekyah,dayah, bersusah2 sebab ak semua ni..terhutang budi pada dorg mse tu,thankss ieka n dekyah hntrkan aku..alhamdulilh,kiriman tu selamat sampai pada tuannya ..itu dah cukup happy bila aku dengar..mungkin ini rasa aku,perasaan dia menerima,hanya dia yg tahu..







mungkin kali ni,ayat yang berada di header blog ni,sangat bermakna buat aku..


dont cry,i know ..u're trying ur hardest.


sometimes, cry is the best way to tell how hard u have through  when u cant speak :'(

8 February 2013

4 comments:

Ezzaty H said...

i know what u feel sue. sangat perit. tapi kau patot bersyukur sebab orang tue tade depan mata. kalau aku, kawan aku kawan dia jugak. lari jaoh mane pon aku still akan jumpe dia. tipu r kalau aku dah move on betul-betul sekarang. tapi i must do. mungkin jodoh tade. aku pon bley kuat, aku tau kau mesti kuat. ingat bile nak nangis je, terus pikir benda buruk dia buat. bukan nak burukkan dia ke ape, tapi just untuk kuatkan diri sendiri. yes, memories can't change. but i know u can do it !
be strong dear. anythings let me know okay? sorry tade time ko sedih :(

jom kuatkan diri memasing !

xoxo, zaty. love u :)

p/s : amek ko panjang giler aku komen ;p

nicksuhailee said...

@ezzaty.. zatyyyy!! alot of thankssss..ko buat ade menitis balik ni bce komen ko.:'( ..insyaALLAH,we both facing the same situation..thanks dear..xpe its ok..ko dh byk bg support kt aku tw..apa ko ckp tu ,betul.mybe i should keep strong facing everythng..
strong for ourselves..

me,love u alot n much zaty.thankss alot dear :') sob sob..

thankss for very supporting me :')

Hanim Irsyad said...

be strong dik. tak mau sedey-2! akak rase sedey plak da.. huhu :(

nicksuhailee said...

@kak hanim ..insyaALLAH..thnakss alot kak..cuba jugak kan semua ni,.insyaALLAH :(