Saturday, December 31, 2011

happy new year 2012 =)

selamat tahun baru ..tahun ke 2012
tahun makin meningkat,umur makin bertambah.ngerr.
tang tu yang tak best nak dengaar.haha

azam tahun baru??
mencapai azam tahun-tahun lepas yang tak pernah capai..hikhik
nak jadi lebih baik dari sebelum ni..
jadi sifat yg lebih matang sikit..ngerrr..*cam tak jer..haha
nak control pemakanan..haha
menjayakan segala impian..hee..
owh ya!thn ni bakal pengakhiran pengajian diploma aku..
berharap sangat2 dapat grad dengan penuh gaya..heee..
and maaf segala salah dan silap selama ini..

hply 2012 is more better than 2011..insyaALLAH..=)


Dear past,thanks for the lessons, Dear future,i'm  ready for you,
Dear God,thanks for another chance





Friday, December 30, 2011

2 days =)

sekrang tengah free time,tengah cuti pertengahan semester ..seminggu.jadi manfaat sebaiknya berehat-rehat kat rumah.hehe..just wanna update pasal kenduri kendara hari tu..i just met him for two days..seronok sangat.lama sangat2kan tak jumpe dia.hehe.

24 hb,sabtu,masa tu ada kenduri rumah soleh.mang plan dah nak g sana ngn mr.cb,dekyah,nisa ,n kila ..
mang sabar jela aku an tengok dak2 ni.asyik kenekan aku amik makanan sikit time kenduri soleh tu.ngerrr..
masa tu nak simpan capacity utk kenduri lain.hikhikh
kebetulan jugak lah masa tu abg sedara dia berkahwin dekat kg,
jadi pergi dua kenduri lah time  tu.mang ber baloi jugak la kan.kenyang mkn.hehe

time 24hb ni jugak,sorang member uitm ,melangsungkan pernikahan.tahniah angah.moga berkekalan hingga akhir hayat :)

dah lepas je dr kenduri soleh tu,terus ke kg dia yg sebelah ayah.mang segan hbs lor an..
semua saudara mara dia ada..segan-segan tapi kuatkan hati gk lawan keseganan tu..hikhik an!
tp seronok r.dpt kenal saudara2 dy,sepupu dia an.
tp kesian kat dia,nak kene layan kita ni,nak kene tolong kemas2 semua2 an.
awak,thanks sgt2..awak layan saya terbaik bangat time tu..=)
sementara dia tgh tlg kemas2 ,ak duk dlm rumh.erm xtw nk tlg ape time tu,sebab mcm segan2 jgk lg an,
layn sepupu kecik dy mkn kek,main dslr baru yg ibu dy beli kat lgkawi an,ak ni n borak2 ngn ibu n pak cik dy kejap2 an.hehe
then,..yg best nyer..ada amik pic ngn ibu jugak n ade la trmask gmbr saya ni kan..hehe *segan2 aku =)

dah selesai dia kemas2,then masa tu nk gerk pulg.pergi solat sat kat rumah kg lg satu,tumpg solat sat,
then ingat nak gerak kan.tp nenek n sepupu dia,ajak minum dulu...hee
borak2 ngn mereka..hee..ha!rupenye time tu,dia tgh tidur..sepupu dia kejut tak bangun erk..haha
second time baru la bangun..haha..cian dy kepenatan an.he

ha!ingat time tu nak terus balik an.time tu tengah hujan.nenek dy cm risau an hujan2 driving,ajak tidur sana aja,tp time tu ak rasa still boleh driving .jadi,berangakat la nk pulangkan kononnya..haha..hujan lebat habis.pandangan mulai kabur sebab trlampau lebat sangat r..mang tak boleh nak drive an..then ,terus aku berhenti tepi jalan,kol ika,ayah,mak ,n dy,ckp tak dapt nak balik coz mang smpi tak nampk jalan.bermalam la kt rumah ika an.heee..

ha!thanks a lot for ieka coz sudi tumpgkan ak bermalam an.n thanks ajak p makan dominos.first time g makan dominos..sebba kat tampin baru bukak an.tu yg p try beli kat sana..hikhik..perh!sedap jgk r dominos ni..mang lawak hbs r time nak tempah pizza tu.masg2 tak pernah g order dominos,kat kaunter tergelak2 je..sek bek cashier tu bersabr ngn kitrg dua org ni.haha..tapi seys lama giler kot time tu nak tggu pizza..sek bek sedap an,rasa r berbaloi tggu..heheee

ok!disebabkan ak pon dah ade kt melaka jgk,kesemptn itu diambil utk hang out dgn dy an.ktrg g jj,perh mang ramai sgt2 org.time chrisms an..
ingat nak tgk wyg ctr mission impossible,tp penuh hbs an,.seat depn je tggl.perh!mang tak nak r kan,sakit  ooo leher cmtu..so,kitrg amik la citer lain.sherlock holmes..best jgk r layan citer ni..tp tu r kan,ak ni keje lain plak ak wat.i dont know why,i just staring at him, not  focus to that movie.smiling when seeing him..sampaikan dy pon tak sedar lama ak tenung dy dr tepi kan.haha..maybe i miss him so much  ..yes!thats it! 
i miss you,dear.. =)
then,ktrg g satu kedai,act before wayang lg dh pergi,ak tbe suka tgk satu comb warna merah.nmpk cntik skit an.ingt nak beli tp dy kate pas wayg nanti kita bru beli an,so,i put it back,.tgk2 lepas hbs wayg,comb tu dah kene amik kat org..wuuu!!sedih hbsssssssss..gase nak merajuk hbs lor time tu..tggl warna kuning n biru je an..dy konon2 nak pujuk ler tew,suh pilih warna biru an,warna jebat..ngerrr..sabar aja lah ea..haha..tp bile sampai rumah,ak tgk,ok jugak la warne biru.my feveret color jgk biru ni kn..thanks dear.cntik biru ni.hehe
i just bought comb,dia ade beli sarung tangan an.tu jela brg yg ktrg beli..then,kami bergerakpulang..jalan yang sesak2,aish.ramai sungguh org an..haha..then,wuu..adela bnde kan wat kite2 ni merajuk sikit..
awak,i'm sorry on  that time..huhu..serba salah jgk dah..huhu..
for you: thanks for everything for that two days..rindu yg terubat.how i miss u so much...
terima kasih faham saya selama ni.thanks sudi layan karenah saya.thanks selama setahun kite togehter.
i hope we will together forver insyaALLAH.
saya tak mampu membalas segala kebaikan yg awak lakukan utk saya.semoga ALLAH membalas segalanya.insyaALLAH.
MR.CB,saya sayang awak...




my MR.CB =)



typing by nicksuhailee 30december2011 friday 







Sunday, December 18, 2011

 when ur name appear on my phone .. i'm happy ,  i smile ..thanks dear :)

beberapa minggu di sini

haya..lama betul dah tak update blog kan..bukan ape,just malas nak typing-typing an..
sekrang dah nak penghampiran habis bulan disember.dah beberapa minggu an aku kat lendu ni

subject sem ni,insyaALLAH ok2 kot an..cuma ade jugak la yg tak berapa nak ngerti sgt an..
byk kene fhm..sem ni ade subject selling..we have a project to do.buat event kt uitm.then ada perancagan wat trip ke kilang2 utk subject operation management which is this subject is supposedly dgree student take it,but now diploma student also can take it.
.papepon,aku cuba yang terbaik kan..hopely aku dapat pointer yang terbaik untuk sem aku yg terakhir di uitm ni.insyaALLAH..

sem akhir ni,duk luar lg..but lg meriah utk kali coz clasmate2 girl duk sebelah rumah je..so best r lepak2..bosan2 g r lepak rumah sebelah kan.hehehe..

petang td seronok jgk r.semangat beriadah dgn housemate n clasmate semua an..best!seronok!terisi jugak rasa an..tak la duk koje pandang laptop je manjang ptg2 hujung minggu ni kan..leh kurus skit ke an...hee

ada jugk isu terjadi an,.antara junior n senior.hm tak faham r ,junior sekrg bajet giler, n tak reti lgsg hormat lgsg.mang ptt dititik beratkn soal senior n junior an..sebb jr semua .... huh!

hari tu,ada amik gambar satu kelas.superb r dak kelas ak an,semua beli gmbr tu kecuali anas an..bgs r..terbaik..kenagan akhir sem ni..heee

owh ya!teringt,hari tu,nabila,ad buat kenduri bacaan yasin dekat rumah sewa ni,merangkap sebelah rumah aku..jemputan kitorang n ade dua lectrr yg dtg an..seyes r,masa bacaan yasin tu an,happy sgt rase hati aku ni,tengok ak satu kelas sama2 join bacaan yasin diketuai anas an..wat aku terpikir,lelaki ni,kalau pasal dorg taw pasal pengetahuan agama mang sgt2 terbaik kn...klu dapat imamkan solat,bacaan doa..alhamdulilah.. my best clasmate for evrer..love them much-much :)

tu je la kot nak tulis an..huu..

rindu bangat kat ayah,mak,famly,my dear...:(



Saturday, December 3, 2011

lirik lagu ombak rindu

Lirik Ombak Rindu – Hafiz & Adira
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku
Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


Tuesday, November 22, 2011

tahniah malaysia :)

alhamdulilah.tahniah harimau malaya..memang terbaik sgt diorang ni au..bukan calang-calang dorg ni..hee
punye la berdebar habis an time tu..
lama giler mereka main kan,
memang penat kot ,.huu

akhirnya keputusan ditentukan melalui penalti kan.
memihak pada negara kita..alhamdulih.
memang emosi hbs tgk bola..
dgn refree dy..perhh.menyirap je tgk an..
ngerrr..

papepon,tahniah MALAYSIA..
bangga jadi anak malaysia..hee .:)

Monday, November 21, 2011

first day for the last semester in this diploma :)

bermula sem baru tahun ni..
azam sem baru mcm bese la kan.
dr sem satu smpi la sekrg..
tak jugak berubah,tah bile la nak capai an..hahaha

papepon,doakn semoga sem akhir ni sangat-sangat terbaik
dah tak lama je kan
sampai bulan march aje nanti berkampung di lendu ni..

jadual kelas mcm tak berape best sangat,tapi xpela,layan kan je..
last dah kan..hahaha

jap pulak gase nye dah nak hbs dip..
tp alhmdulilah,minta2 ok la sem ni..

ok,esok nak start kelas dah..tidr awal malam ni
nak gosok baju semua kn.hehe

hye part 6
welcome to uitm 
*keep smiling..alhamdulilah,dengan izin ALLAH,smpi sini jua 



Thursday, November 17, 2011

Sunday, November 13, 2011

jawapan tag cikmirasaila :)

ni baru ada masa yang betul-betul lapang nak jawab segala yg di tag oleh cik mirasaila kn..hehe..thanks mira yer..hehe..


THE RULES
-must post these rules.
-you must post 11 things about yourself.
-answer the 11 questions that the tagger had set for you in their post.
-create 11 questions for those you want to tag.
-you have to tag 11 people.
-let them know that they've been tagged by you.
-don't tag back.
-no stuff in the tagging section about 'you are tagged of you're reading this.'you legitimatelly (a.k.a really,trust,with all honesty) tag 11 people

11 things about myself :)

  1. suka makan tapi xsuka makan yg pelik pelik..bila orang kate sedap,baru la try2 an....kadangkala duit banyak dihabiskan dengan membeli makanan dari benda-benda lain an..hehe..suka sangat mkan ayan goreng mcd..best!hehee..tapi xsuka mayonis..boelh termuntah..n xmkn sayur sangat..ngerr..haha
  2. saya jenis typo..ade je yg silap an eja.. especially bahasa omputih ni..adesh!!ade je yg aku konfius!hahaha
  3. tak suka subject membaca..membosankan,.mengantuk..perlu byk sgt nk kene bace klu exam,pastu tak fhm la kdg..haha..mcm mne la mereka-mereka ni leh suke sgt mmbce..haha
  4. suka dengar music...sme mcm cik zaty harith an,bile dh suke satu lagu,smpi beratus-ratus kali dengar..skkrg tgh layan kita satu by spider,your guardian angel, mcm-mcm lgi..hehe
  5. suka berjalan-jalan..kan ade impian nak kelilingi malaysia..konon nye la kan..hahhaha..aku sorang pon boleh jadi gerak mana-mana..hee..
  6. even aku suka makan,klu diri dh rasa malas an,mmg snggp je berlapar..hahaha
  7. sejak duduk luar ni,aku suka sangat makan kuew tiaw basah..tibe tukar selera  an..paling aku suke kat restoren karim tu..hrga pon murah kan..hehe
  8. jenis yang klu dah aim satu bnde tu,mesti ade usehe nk jugak an..papepn jadi,mesti aku akn capai smpi dapat..hahahaha
  9. sekrg dh pndai suka mcm-mcm..beg la,kasut r,jam r,ntah la..mcm2..dulu xpon,sempoi je..hee
  10. mempunyai keinginan nak belajr men gitar,tapi xberkesempatan an..hahaha..
  11. sangat appreciate when people give something or whatevr la..haha..:)
1. nama penuh awak.
nama penuh saya suhailee bt aminuddin..asal usul nama nick tu,its just a nickname..sejujurnya,bile mmber pggil sue dh jadi pelik skit dah an..hahaha..selesa dgn nick aja sekrg..hehe


2. suka @ tak makan laksa. berikan 3 sebab kenapa suka @ tak.
suka seh mkan..tapi aku lagi suka laksam..mmg kalau pegi pasar malam kat pilah ni,mmg beli laksam an..sedap..klu kt pasar uitm lak,kdg layan jugak laksa ni..hehehe

3. adakah hitam & putih tu bukan color? berikan sebab.
ish,color ler tu..kat warna nme nyer..hahaha,..aku suke bgat warna hitam.sbb bg aku hitam elegent..putih kuragng skit...hehe...fvert color hitam,purplr,n brown an..hehe

4. awak in relationship ke sekarang? tell me who is she/he. nama dia tau.
dengan MR CB..haha..nmenyer safuan..kamu pun dh kenal kn mira..hahaha

5. apa benda yang awak buat before tidur?
dengar lagu an..then msg MR CB saying night .hee..termenung n thinking about my life.about surrounding.then,writesomething in my hp..then take a rigt position n sleep :)

6. pernah tak dapat hadiah teddy bear?
hahhaa..penah aja....first dpt masa skul mengah an..haha..bear plg besr pnh dpt dr MR CB,sempena besday hari tu..comey..hehe :)

7. ada tumblr? share link. hewhewhew. *dah tak ada idea nak buat soalan apa dah kau ni.
hahahaha..dah ade link kn.heheee 

8. apa benda yang awak paaaaaallllllling tak suka kat dunia ni?
paling  tak suka mayonis..ish,mmg xleh masuk kat anak tekak ni..n byk bende jgk r tak suka,tak taw la nk ckp cmne..hahahha..

9. current ringtone phone sekarang adalah-
sekrg pakai ringtone ti got your back..dr dulu smpi skrg an..mls nk tukr rgtone..hikhik

10. ceritakan, kalau nak buat karangan pun boleh, macamana awak kenal saya.
hahahha.kenal masa kite sama kelas kan dr form 1 sampai la kite form 5 an..5 tahun kite sama kelas..hehe
sekrg dah duk dokek2 je ngn pilah ni an.senang lepak sama2..ade masa kuar sama lg.hahaha

11. penat tak jawab tag ni? penat kan? 
hahhahah..xde la..tgh lapang-lapang an..thanks sudi tag den n yo..heheee..



haha..sekian la sudah benda yang di tag kan...assalamualaikm dan jumpa lagi..:D

Saturday, November 12, 2011

one year with you :)


8 november 2011 lalu,genap setahun kita...kejap kan masa berlalu.hee..teringat kembali mcm mana dulu kan.hahaha..
untuk awak,MR CB : thanks everything selama setahun ini..awak baik terhdp saya..n evrythng tak terkira an.we have some laugh,love,happiness,sharing n mcm-mcm la kn.thanks byk luangkan masa untuk saya.hee.kadang kala we have some fight each other,but alhmdulilah, we get back our rhythm after that...:)
semoga jodOh kita berkekalan hingga akhirnya dengan izin NYA :)


 i'm always try my best for you..i love u,my dear..:)


untuk kali pertama selps setahun kite berjumpe di mid pd 10 nvmber 2011..thanks sudi luangkan masa untk berjumpe walaupun tak lama sangat kan..thanks awak..mlm tu,awk buat sy terharu dengan tekad awak itu..thanks a lot.insyaALLAH,kita berdoa pada DIA berhrp yg terbaik nanti..sy cuba yg terbaik.. :D


moga ada rezki ,kita berjumpa lagi..awak yang jauh di sana,jaga diri selalu..
i'm here with you always :)





i have song for you.. i love you, safuan ..:)

Monday, November 7, 2011

selamat hari raya aidiladha II :)

raya aidiladha pada kali ni 6 december 2011
location : kuala pilah..
haha..
rumah ngn kg pon dekat je..
buat korban kt belakang rumah skit an

seyes besar lembu ni.
time tgk ayah,pak sedara,pak cik pak cik melapah an,
perh.ngeri je tengok..
dengan usus-usus lagi perut lembu lagi..
perhh...









sambil -sambil tengok orang sembelih,
ni amik pic dengan kazen..
kazen paling nakal + becok.hahahha


serius tak sedar kazen kat belakang kan.
credit untk camera man termuda hazim ,kazen yg umur 3 tahun
suka bgat amik gmbr kak shelly,sek bek jadi.haha  :
).
yeah..raya aidladha yang meriah untuk kali ni kan..
memang meriah,semua sedara balik.hehe


Sunday, November 6, 2011

selamat hari raya aidiladha :)

selamat hari raya aidiladha diucapkan pada ke semua nya..
kali ni raya yang agak meriah  an
ke semua 7 adik beradik ayah balik kampung
jadi meriah di kampung..he
ade qurban buat kat kg kali ni kan..hehe

esok bakal sembelih lembu..besar jugak la lembu tu.haha
lama xtgk org sembelih lembu..hehe

tadi pon dah banyak sgt makan lemang,rendang ayam,rendang daging
alhamdulilah rezki an.syukur sgt2..
dengan abg pula dapat hamper,
banyk makannn ku lahap malam ni
hehe
then,ditambah dengan paksu belanja makan an
makan satay sampai 3ratus satay,haha
ramai,semua adik beradik ayah,kazen an
then dgn atuk n nenek lagi
meriah..hehe

esok raya..
selamat hari raya aidiladha :D

Thursday, November 3, 2011

result...hayaa!!

insyaALLAH..
4hb ni nanti result akan kuar..
cuak jugak la tp papepn cuak cmne pon,
even rase mcm xnk tgk pon,
tetap kene tgk jugak an..
haha
harapnye dapat keputusan yg cmrlg..
moga lagi terbaik dr sem lepas..
sem lepas adelh plg sgt-sgt teruk..
bad enough!fuh!maluuu =.='

semoga segalanya terbaik esok insyaALLAH..
tak sampai 24 hr aja lg nanti..

wish me luck..aminn,.insyaALLAH..:)

Tuesday, November 1, 2011

tahniah segalanya :D

tak terlambat lagi nak ucapkan tahniah
kepada

negeri sembilan yang memenangi piala malaysia 
pada 29  october lalu
gase suka sangat -sangat
siap update kat member lagi an pasal gol ni.hehe


sekalung tahniah jugak pada my bro
konvo beliau pada 30 october lalu
tahun depan giliran ku pula yang konvo..hehe
best-best :)

Saturday, October 29, 2011

bosan..

bosan nyer..
tak tahu nak buat apa..
huhuuhu

Monday, October 24, 2011

cinta.. ..

syukran ya ukhti sudi tag saya satu video yg trbaik ini.
yang bertajuk pesanan buat si dia
terbaik utk peringtan kita bersama..






memetik antara kata-kata di dalam video ini

'jangan lah mencintaiku lebih dari mencintai YANG MAHA ESA'

' tertarik lah pada seseorang yang mampu membuatmu tersenyum,
kerana hanya senyuman dapat  membuat hari yang gelap menjadi cerah :)

memetik kata seseorang "cinta adalah salah satu bentuk nikmat yang dikurniakan tuhan kpd hamba- hambaNya.dan carilah cinta yang abadi bukan hanya cinta yang bisa terbang di tiup badai taufan "

semoga yang terbaik untuk kita bersama disertai keredaanNYA.insyaALLAH..


P/s:thanks sis atas peringatan ini..moga yang terbaik untuk mu dunia akhirat kelak :)


Sunday, October 23, 2011

tahniah negeri sembilan :)

tahniah negeri sembilan atas perlawanan tadi an
2- 1 mengalahkan t team..
melayakkan pasukan negeri sembilan ke peringkat akhir.
dengan mata yang terkumpul
moga berjaya ngori den final nanti..

ayah pergi stadium,mak,aku dan adik tengok an kat tb.
emosi jugak aku tgk bola ni an..
hahha.
papepon congratez ngeri sembilan

jumpe terengganu di final nanti di stadium shah alam..

HOBIN JANG HOBIN !! 

Saturday, October 22, 2011

Kecantikan Lelaki dan Kegagahan Wanita

Kecantikan Lelaki

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik,adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada
5) Lelaki yang baik sangka
6) Lelaki yang tak pernah putus asa Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati.
Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.


Kegagahan Wanita

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan,tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah,adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman.
Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW: "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" Surah Al-Ahzab:Ayat 71

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."


 ^_^b
by Islam- The way of Life

Friday, October 14, 2011

terima kasih sedar kan saya...

mood :listening songs ..

Monday, October 10, 2011

sem 5 berakhir sudah :D

sekarang memang dah start dah cuti sem
habis paper 9hb aritu
memang paper ak kali ni tutup gate uitm la katekan
sunyi giler kot uitm
mang kosong je an
kitrg2 je yang amik exam
first la sepanjang sem 5 ni paper mcm ni
tapi apepun 12hb ni,ade la exam
exam muet an
cmne la nanti nak speaking bagai malas je gase kot

jap,nak try entry versi london
ala,susah la..dont have any idea yet lor
speaking je la pape t time exam..hikhk

tawakal. :D

officially, semester 5 is done..
then,semester 6 ,final semester ..
akan berada sem terakhir berada kat lendu ni
dah senior dah la kan..hahaha

cerita sem 5 ini
bermula la aku sebagai pelajar NR.
a.k.a non-reseident
kire macam dak2 yang duk luar dari kampus an
duk ngan dak2 kelas,sama kos an.
untuk memudahkan pembelajaran bersama.hehe

duk rumah ramai2 ni,best au.
macam cerita kite leh dengar..hosemate masing-masing ada story-mori sendiri
klu duk lepak kat ruang tamu ramai-ramai,
mamg kuar la cerita kitaorg semua an 
hehe
we have lunch time togethr,stori mak kiah together,cooking together,
kemasmengemas tgether,kuar jalan-jln.ahah..
best la housemate keriangan macam mereka.
thanks housemtes..korang SANGAT best!hee

classmat?sem ni ade HR subject..kene buat video ala-ala movie gitu..
the good things here is,ak xpnh satu group ngn dak2 ni,
jadi ni pengalaman an..
seronok la..ingt lagi waktu tu,perh masing-masing letih an..
dh xlarat nak buat lakonan..hee
yg hang out tu pun best.tgk wyg sme an..
then,xpenah la nk borak-borak pasal future
ngan kila,hanis,nabila,n aril,
yang sebelah pihak lagi lak,
borak pasal len an.hehe
masing-masing ade ctr sendiri,.hehe
ak n dak2 ni citer nak amik dgree ape kan nanti..
sedih plak gase nak pisah nanti.semua bertebaran an..hm.
tp ape pun
my clasmate for almost 3years
KORANG BEST! hee

my dear.:) 
thanks bgat selalu support..
klu gase nak give uP dah,awak selalu dengar n support saya .
terima kasih..hee
sem ni ,ada keluar dengan dy,sangat best..
then,cipta rekod awak datg rumah saya untuk pertama kali nya..
thanks sudi datang :D
i love you ..
thanks for everything hee 

my parents,
yeah!of cos,thanks ayah n mak for everhings..
perbelnjaan yang banyak kan kat universiti.. 
untk sem ni,ak bawa kereta ayah an untuk g stdy,
begitu tabah la ayah an tengok ak bawak kete dy mcm mana..ngerr
ayah,sorry for all damages..ngerrrr
hehee.xsngaja..hee
love u dad n mum :D

because i'm not perfect,i always do mistakes.
sorry for all those things


P/s : i'm not regreting to take dip now coz i know,i had full interesting experienced in this dip moment .:D
bumi ALLAH itu luas,kita sendiri yang mencari rezki untuk berjaya asal kita berusaha .insyaALLAH..

i love YANG MAHA ESA
i love my parents
i love my dear
i love my friends 

dan aku mensyukuri kerna ALLAH sentiasa ada bersama hambaNYA ..




Thursday, September 22, 2011

secebis kata

BILA engkau letih dan hilang semangat,
ALLAH tahu engkau telah mencuba sedaya upaya,

BILA tangisanmu berpanjangan dan hatimu duka,
ALLAH telah mengira titisan air matamu,

BILA engkau rasa ketinggalan dan masa meninggalkanmu,
ALLAH tetap bersamamu,

BILA engkau kebuntuan akal,
maka ALLAH adalah petunjuk jalan.

apabila engkau telah berazam,
maka BERTAWAKALLAH kepada ALLAH..

henbusan semangat dan ingatan buat teman seperjuangan

terima kasih



Wednesday, September 14, 2011

study week bermula :)

okeyh..sekarang study week dah bermula..!
tak lama exam pon dah start an..
mingggu depan uitm dah start paper .
tp paper first 28hb
then 2 october
then 7 october
then 9 october

selepas itu kan ade speaking exam for MUET..
berabuk la nk speaking london mcm ni
adoi...hopely ok an..
cuak aja nk final

kirenye sekarang pengakhiran aku sem 5..
wa!tak sangka nak habis dah..
seyes rindu la dip sem 5 ni t..huh!

doakan saya final ni.takut-takut

jangan malas-malas nick!!


seminggu raya :)

lama  nya tak update blog..last hari tu untuk wish besday dia an n wish raya..hee..cuti selama seminggu raya ,cuti raya puasa an....jap je gase..seminggu..raya ke6 dah kene balik kampus an..makin lama,kejap je raya ni..mcm tak best lak an..haha..walaupon raya dah puasa dah lepas,tp tetap aku nak bercerita.aritu tak ada masa nk typing an.mlm ni rjin pula rase nye.he


bulan puasa aritu,sepenuhnya kat kampus an...sem ni,ak dah duk luar an,duk dgn dak2 ni..he.ktrg dah siap susun jadual an sapa yang dijadualkan memasak untuk berbuka,dan sapa pula yang memasak time sahur...haahaha..sek bek la dlm rumh ni genap2 je an 8 org..jd berpsangan la nk memasak tu..seronok jgk la..haha..duduk dengan housemate yg gile2 ni best an,happening aja,.dekyah, kila, nisa, pika, kak nurul, leen n  sab..semua nye sgt sempoi,sengal,sportng,happing..sgt best serumah dengan diorang..nak berbuka fuh,bukan men semangat bukak tv kuat2 nak make sure azan an,.then,g terawih sama2.kadang merempit la ngan dak2 ni..seronok an.mengerbang la nek motor ngan telekung an..hahahaha,,.klaka la an....then, ada satu malam tu,ktrg buat kuih raya sama-sama.best n sedap au..kuih cornflakes an.best2.thanks pada korang semua.ak tlg skit2 aja an,,then mkn aja.hahaha..
 I SAYANG KAT KORANG.HEE :)


semasa cuti raya,mcm bese la kene la mngemas rumah kan..isi kuih kat balang kuih..mcm2 la mengemas..mlm raya plak tu,ak kuar ke pekan pilah dgn kazen.saja an jalan2..memg klu kuar ml raya cmfrim jammed n ramai org an..ktrg dpt la beli bbrapa brg an.hee

dugaan nak raya ni an,raya thn ni aritu,baju raya ak banyak slek.mlm raya barula siap an..nger..geram je rase..mmg pngjrn an,xnk hntr kat mak cik tu lg..huh.

BERAYA : raya pertama  mcm beselah bersalaman dengan mak dan ayah..adik beradik semua an.he..kali ni amik gmbr satu famly n adik beradik an.hee..best n seronok..heheee..then beraya rumh kg mak n ayah..sek bek dkt aja an kg kedua2 nyer...hee..jadi beraya lah kami..yg best skit sebb ade tgkp gmbr an stu fmly kali ni..hee...then,beraya rumah sedara-mara.raya kedua pon mcm tu jugak..HEE.
i love my family much-much <3
raya ke tiga,ak pergi pergi beraya ke rumh mmber baik baik ak di batu kikir,.serius rindu giler kat dia an..lame giler la berborak2 kat rumah dia.smbil-smbil mkn laksa..best bgat..thanks suaidah..hee

raya ke4 pula,pergi beraya dengan mira,anoi,nadz n then g rumah azah jgk an..lama xjumpe diorang ni semua..best la..klu dpt rye rmi2 mesti best hbs..naik kete anoi yg baru..hee

then hari ahad,hari last cuti beraya kat rumah..hee..aku pergi beraya kat msjid tanah.pergi rumah dia..segan je gase.tp tetap cool..nger..haha..malu-malu g rumh kg dy..hikhik..btw,thanks jua ye awak jemput dtg rumah.hee.then,aku n dia pergi la beraya rumah ieka..jumpa la jimmy kat sana..terus beraya kt  kg ieka an.hee..perjalann diteruskan lagi dengan kitrg g rumah ikmal beraya..then,agkut pula ikmal g rumah ak..hee..
tersmpi la hajat an dia n ieka smpi kat rumah..seronok sgt rsenyer..hee.then,balik ke melaka semula.n ak kuar ke melaka dgn dia..thanks semua org sudi dtg an..safuan,ieka,ikmal,jimmy..:)


kuar ke melaka,..tgk wayang ctr hantu bonceng!klaka tol la tergelak je tgk an..best!.then pusing2 sekitar kawasan tu..konon2 cari brg..hee.,hopely awak suke present birthday dr saya.seyes ,maafla tertipu masa tu an..nger..utk kebaikan bersama..haha..jaga chichi baik2..dont frget to wear tht shirt..serius,suka sangat keluar hari tu,,thanks a lot luangkan masa ..awak,.jaga diri selalu..lov u :)

Tuesday, August 30, 2011

selamat hari raya :)

hari ni termaktubla duli-duli yang mulia bahawasanya 30 ogos 2011 jatuhnya raya untuk kali ni,..
wa!raya kali ni nak dekat merdeka an,..raya ni jugak jatuhnya besday rakan baik ku nor azah..best nye raya ngan besday sama an,.hehe.selamt ahri lahir azah :)

just nak tulis selamat hari raya kepada semua nya..moga raya kali ni bermakna dalam kehidupan kita..haha
kampung dengan rumah dekat aja an..jadi,tak de masalah untuk beraya kedua2 belah pihak..hee..best..:)
moga raya kali ni best walaupon tak banyak dapat duit raya..haha..



Tuesday, August 23, 2011

haapy besday kamu :D

for my beloved person :D

SELAMAT HARI LAHIR  saya ucapkan ..moga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu :..
saya doakan yang tebaik untuk awak ye..he..moga awak berjaya dunia akhirat kelak..dan jadilah anak yang soleh,insyaALLAH..hee..ni tak boleh tulis banyak sangat t dah macam surat cintan pula kn.hahaha..
untuk awak,saya akan cuba yang terbaik..thanks for everything..
,awak..ily :D





p/s: i am not the perfect one,but  i will try my best..happy birthday my dear  :D

Wednesday, August 10, 2011

hm.

erm tak penah aku terpikir nak wat decision sampai macam tu sekali...sedih r nape sampai jadi macam ni..

moooddddd..tolong la jadi baik semula :(
aku tak suka jadi macam ni..


Monday, August 8, 2011

songs





Lyrics to Never Say Never 
Some things we don't talk about
better do without
just hold a smile
we're falling in and out of love
the same damn problem

together all the while
you can never say never
why we don't know when
time and time again
younger now then we were before
don't let me go,
don't let me go, 
don't let me go, 
don't let me go, 
don't let me go, 
don't let me go

picture, you're the queen of everything
as far as the eye can see
under your command
i will be your guardian
when all is crumbling
steady your hand

you can never say never
why we don't know when
time and time again
younger now then we were before
don't let me go,
don't let me go, 
don't let me go, 
don't let me go, 
don't let me go, 
don't let me go

we're falling apart
and coming together again and again
we're coming apart
but we pull it together
pull it together, together again

don't let me go,
don't let me go, 
don't let me go, 
don't let me go, 
don't let me go, 
don't let me go(x2)


sad

Girl: I'm having my operation now I love you.
The girl lays on operation bed.
Boy stands there with watery eyes without saying I love you too.
Girl finishes heart transplant, the boy is gone.
Girl: Nurse where is he?
Nurse says: They didn't tell you who's heart they gave you, did they?
Nurse hands the girl a note
Girls reads note
''I told you it was yours'' ....:(
 FROM:FB...

Tuesday, July 12, 2011

nick

i'm not a perfect girl
i'm not  special
i just want to make the best for all my beloved persons
be myself
keep smiling if anything come or go
keep me strong 
give me some spirit
nick


Monday, July 11, 2011

the truth


i just wanna smile everyday 

Slim Bag Denim Giveaway :)

terasa macam nak join jugak la kan.
tengok ni akak skul ku dulu yg buat ..
simple aja caranya nyerr
cara lebih lanjut ikuti 

moga ku berjaya :)


Tuesday, June 28, 2011

I'M trying




aku berusaha

DIA menguji hambanya dengan pelbagai cara

dengan setiap kesenangan atau pun kesusahan

terfikir bila ada member penah cakap an

' dia tu dah la cantik,pandai tp bila wat keje group,semua org tak puas hati an,keje semua tak wat.keluar tiap2 malam r..tapi bila result gempak je '

hurm,klu ikutkan jeles gak r dengar..senang2 an result gempak macam tu
tp macam tu la DIA menguji seseorang tu
tengok dia riak ke tak an
macam mana dia menggunakan kebijaksanaan yg ALLAH bg kat dia.

hurm,
orang ada kata kan,setiap kejadian ada hikmah nya

bila renung-renungkan
DIA bagi kita ujian,menguji setiap perkara
tinggal kita je sedar atau tak

hurm..
moga menjadi lebih baik

then terpikir aku ,
dulu masa belajr bahasa arab,
asyik komen susah an nak belajar..
sebab tak berapa minat bahasa
tp sekarang,
aku dah taw,
nape pentingnya arab tu.
bila al-quran itu di fahami,
betapa berertinya seseorang itu membaca dengan penuh maksud



aku berusaha , insyaALLAH










Sunday, June 19, 2011

selamat hari bapa :)


selamat hari bapa pada ayah
AMINUDDIN BIN MAAMOR

ayah adelah ayah yg terbek

yg sangat bersusah payah demi anak-anak nya dan keluarga

insyaALLAH,akn ku balas jasa-jasa beliau selama ni
paling ingat kata-kata 
'dulu ayah keje siang malam,sekarang mak dah keje,dah lege skit '
even just ayat macam tu,dah bg seribu erti

betapa susah nya beliau nak memastikan anak2 nya selesa
berpendidikan and cukup semuanya

thanks ayah..
jasamu amat ku kenang sampai bila-bila 
i love u :)

Monday, June 13, 2011

movie :)


komen masa tengok citer la kan
wa!!
seyes la..
agak best jugak la
cuma 
gase citer tu patut lagi bermotif..kire macam ada xcukup la kan..
kdg mula mcm tak faham
tp ok la citer ni..
agak berpuas hati la citer melayu
seyes sgt
dengan kehadiran zizan,
 mang sangat membantu filem ni 
menjadi lagi best an
tp mang puas hati an
jadi,nak g tengok pon berbaloi jua la..hehe

selamat menonton..hee



Monday, May 30, 2011

hang out mira,nadz :)

hari khamis aritu
26 mei an
kuarlah aku dengan si mira and si nadz an
lama seh tak jumpa diorang
seronok an..hehe
saja aja tak kata kat mira yg nadz pon ada an..hee

kami pergi seremban aja an..
g teengok wayang n rayau satu terminal sume
pergi tengok citer karak

mula-mula miramcm tak nak an
naseb bek la dengan sokongan nadz,
mesti dua lawan satu,dua menang an..hahaa
jadi tengoklah kami ni an
bukan apa,mang nak tengok citer terbitan KRU ni an..

KARAK????
perh,.xbest lor..syes la
macam bese la citer melayu an
hantu dia tak seram lor..tah macam xbest jer an..
aku gelak ade la..
sebab macam tah pape an
ni pndgan diri ku sendiri an...

before g tgk wayang ni,ktrg g makan pizza
sambil2 bergossip an..
hangat gitu goosip mira an..ahahahha

mira,jangan risau,
aku simpan rahsia k..hahahha

lame an xmakan pizza ,
sedap n kenyang hbs laaritu..hee
sedap-sedap..
punyela lapar sampai tak sempat pon nak amik gambar an..
ngerrr
hahaaha

pas habis wayang,
pergila rayau2 terminal an
aku beli beg,mira beli dompet an
nadz plak tak beli pape..hee

dah penat berjalan
ktrg sume pergi mcd
sengal je
beli fries then kongsi bertiga..
nadz yg blnje an
ahahhaa
thanks a lot nadz:)
len kali leh la blanje an..hehe




to both my beloved friends
thnaks for hang out that day..
rindu lagi nak jumpa lagi an
raya t kita jumpe lagi k..
sayang korang much-much 
hee..


kuliah bermula

30 mei 2011
bermula lah sem baru aku..
masuk kali ni dah sem lima an
wa!!tak caya tol
macam kejap je dah sem 5
xlama je lagi dah nak habis dip an

harapan aku 
untuk sem baru ni
moga dapat baiki balik pointer yg lepas.
moga belajar dengan lebih cemerlang lagi
moga diprmudahkan menuntut ilmu ini..
mendapat ilmu yg berkat

esok kelas dah bermula..
moga segalanya baik-baik belaka..
amiiiinnn
:)

Friday, May 27, 2011

kemas-kemas brg :)

tengah berkemas-kemas barang
erm banyak jugak barang an
penat plak gase nyer..

esok balik melaka 
awal skit dari dak-dak ni
bukan apa,
malas nak drive pagi an
hehe

disebabkan rumah sewa stil kosong,xde pghuni,
jadi lepak la rumah ieka dulu..
t sabtu baru la pendaftaran bermula..

wa!!tak caya dah sem 5
senior seh aku ni
wakakkaa

YA ALLAH,
permudahkan lah perjalanan ku esok hari
sehingga sampai sampai ke destinasi yang ingin ku tuju,
AMINNN..




result..hurmm,,

tanggal 25 mei yg lalu,
result uitm dah keluar an
dup dap jugak la time tu
hurm..kerisau aja rasa nya

alhamdulilah 
dah taw dah result
walaupun xmemuaskan
tapi tetap bersyukur

cuma tipula klu tak sedih an
agak mengecewakan
hurm...
kene improve balik

ramai sahabat yg perform sgt2
tapi
aku.hurm..

BELAJAR DARI KEKECEWAAN

yang lain suma smile, aku yg merah tu :(