Tuesday, December 21, 2010

thIS is niCK

halo-halo...
for the first post ni kn,hendak la bercerita tentang si penulis blog ni au.
merupakan anak kepada pasangan AMINUDDIN dan HAYATI .
name yg diberi adalah SUHAILEE BINTI AMINUDDIN..
mempunyai 3 org adik beradik dan merupakan anak kedua dan adalah seorang saja puteri di dlm adik beradik nya...
dilahirkan pada 17 mac 1991  *wajib ingat pada setipa pembaca*
sekarang mentap di KUALA PILAH..
sedang berjuang di MELAKA di dalam bidang perbankan..
mempunyai keazaman dalam mengantikn zeti aziz pada masa hadapn..*angan-angan dalam mimpi*

beliau amat menyukai makan kfc ,walaupon rakan-rakan beliau amat menyukai mcd,itu sume tidak akan mempengaruhi beliau dalam meminati kfc..*wajib belanja ak k pada pembaca*
suka pada AIR FRESH OREN n MOCHA BRAND NESCAFE
klu air berkarbonat ni,suka pada strawberi n hundred plus kot..haha

amat suka berjalan-jalan(bukan jalan-jalan seharian k),maksud nya suka merayau..kirenya,hobi melencong je an...hahaha...
mempunyai impian merayau-rayau dalam malaysia ni jikalau berkesempatan selagi memegang jawatan sebagai seorang student *bak kate org,dah kawin t,susah kn *
disamping itu,beliau suke mendengar lagu..bagi beliau,mendengar lagu tu,best an.lagi-lagi bile beliau sorang-sorang je kat rumah,ha!apa lagi,hentam speaker abg beliau*xmampu lagi mmbeli sendiri*  dengar lagu kuat-kuat..bagi satu kg ni dengar an...
suke pada gadjet yg melibatkn muzik tapi tidak terlalu obses ya..
walaupon beliau suke mndengar muzik,tapi jarang bagi nya untuk mnhafal lirik lagu tersebut..


selain itu,aktivi apabila berada di u,beliau suke pergi menonton wayang,bowling*walaupn xreti sgt men*,karoake*walaopon sore mcm hawau,who's care*,
pergi berjalan-jalan sekitar melaka,pergi pantai*plg suke g pantai *
sangat suka melepak bersama-sama rakan-rakan..
sangat suke pada jam tangan..walaupon begitu,beliau tidak mempunyai koleksi jam yg khusus..memasang impian ingin membeli jam tangan swatch *dh kje t la,sekrg xmampu*

sifat beliau..erm...suka ketawa..suke berkawan..ada kala poyo ..bek???erm,xtw la..bukan bek mana..terpulang pada individu dalam menilai beliau...
agk feeling or cept sad bila sesuatu yg libtkn perasaan*perh,jiwg lak gse*
senstif pada hubgn yg terkubur...
mnyayangi ibu bapa,famly ,org yg tersyg n sahbt-shbt beliau..
cuma,kadang,xdapat mnjadi seorg yg terbek pada mereka sume..*beliau mengatakn  mintak maaf*


 beliau juga suka bagt makan..smpai kan parent nya sendiri terkejut dgn perubahan corak pemakann beliau..
terlalu byk mkn..ish..ish.bahaya...isi layari www.infosihat.gov.my atau www.myhealth.gov.my utk panjagaan kesihatn anda ye..

apa yg terbyang-bayang dalam fikiran  beliau adelah mempunyai sebuah kereta idaman..xkisah la ape-ape aja t*belom ade brand yg khusus*.
dan beliau ingin:
  • ..mempunyai kerjaya yg mmbnggakn ibu bapa nya..
  • memjadi seorg yg lebih baik..*before ni bek ke???ngerrr*
  • menjadi seorg sahabt yg sentiasa ade di kalgn shbt nye..
  • menjadi seorg anak yg soleh,isteri mitahali,ibu yg solehah..*jauh nyer fikiran,hahahhaa*
  • ingin bertunang selama setahun*tp org kate bhye ek tunang lame-lame..adoi*
  • berkahwin apabila tiba mase nya..hahhahaa*belajar pon xhbs g*
  • insyaALLAH,kejayaan dan kabahagian dunia dan akhirat
apa lagi yer pasal beliau..??
erm...mempunyai dua hp kesygan  iaitu nokia xpress 5320 (merah) dan nokia supernova 7100(biru)
laptop dell(merah),mp3 n mp4...jam tangan polo kesygn..
tu je la kot..huhuhu

ok..gase nye nk habis dah..
thanks sgt pada yg sudi membace..sori sgt-sgt kerana panjang sgt an..
insyaALLAH,sape yg mmbace ni,klu la beliau ade syarikat kfc sendri,saham 1% beliau akan  bg pada  setiap  org yg mmbace yer...

for my parent:thanks 4 everything..xterbalas jasa ayah n ma selama ni..maaf kn shelly salah silap selama ni..

for my beloved persns:safuan,ieka,dekyah,kila,syima,aziq,ikmal,anoi,nadz,azah,zuhier,ejat,mira,suaidah,iylia,n sume rakan-rakan yg lain..
thanks being one....sorry for everything...sampai bila-bila k t.sob..sob...*ala,sedih lagini...wu!!*(ngerrrr)


ok..sampai sini la ye cerita pasal beliau...jumpa lagi pada episod akan datang..papai..adios..


je t'aime,
nick

4 comments: